Tämä herkku valmistuu grillissä näppärästi!

Jos tämä pekoniin kääritty skottilaistyyppinen kananmuna ei aiheuta kuolakanavien aukeamista lihansyöjän suussa, niin ei sitten mikään! Oheisella ohjevideolla YouTube-käyttäjä Pitmaster X näyttää miten tällainen karppaajan unelmavälipala valmistetaan.

Skottilainen muna eli scotch egg valmistetaan yleensä siis kääräisemällä kovaksi keitetty kananmuna sianlihamakkaran sisälmyksiin, jonka jälkeen sianlihakerroksen päälle ripotellaan leivänmuruja. Koko komeus paistetaan tämän jälkeen uunissa. Mutta kuten videolta voi nähdä, homma onnistuu myös ulkosalla grillissä elävän tulen päällä. Tällöin pekoniin tarttuu myös savun aromeja.

Mitä tarvitaan:

  • 1 kananmuna
  • puinen lankku – leppä käy suomalaisittain hyvin
  • 6 pekoniviipaletta
  • Yhden raakamakkaran sisältö tai jauhelihaa

Vaiheet:

  1. Liota puista lankkua vedessä muutaman tunnin ajan.
  2. Keitä kananmunaa viitisen minuuttia.
  3. Ota sisälmykset pois makkarasta tai avaa jauheliharasia.
  4. Muotoile lihasta pihvi ja kietaise se munan ympärille.
  5. Peittele lihaan kietaistu kananmuna pekonisiivuilla.
  6. Aseta kananmuna lankulle ja lankku grilliin liekkien yläpuolelle. Grillin tulisi olla noin 200-asteinen.
  7. Savusta ja paista noin 20 minuuttia
  8. Herkuttele!

 

Lähde: Pitmaster X

Katso myös:

Kommentit

kommenttia