Char Siu on Kiinassa hyvin suosittu tapa grillata sianlihaa. Youtube-käyttäjä Pitmaster X näyttää oheisella videolla miten homma hoituu.

Mitä tarvitaan

marinadi:

  • 500 g sianlihaa (fileetä)
  • 5 raastettua valkosipulin kynttä
  • 5 cm raastettua inkiväärin juurta
  • 4 rkl hunajaa
  • 2 rkl hoisin-kastiketta
  • 1 rkl sakeaa soijakastiketta
  • 2 rkl vähemmän sakeaa soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviiniä (Shoaxing)
  • 2 rkl punaista fermentoitua tofua
  • 1 tl mausteseosta
  • 1 tl viismaustetta (tähtianis, kaneli, fenkoli, neilikka ja anis)
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 1 tl punaista elintarvikeväriä

Sekoita marinadi ja marinoi liha uudelleensuljettavassa pussissa jääkaapissa n. 6 tuntia.

 

Lähde: Pitmaster X

Katso myös:

Kommentit

kommenttia