Tässä viisi vinkkiä vihannesten grillaamiseen.

 

 

1. Kun viipaloit, maksimoi paistopinta-ala

Mitä isompi osa kasviksesta on kontaktissa grilliritilän kanssa, sitä rapeampi on lopputulos. Leikkaa siis sipulit ja munakoisot joko pyöreiksi siivuiksi tai pitkiksi suikaleiksi.

 

 

2. Grillaat kovat kovien kanssa ja pehmeät pehmeiden

Jos aiot grillata kasvisnyyttejä tai vartaita, niin kannattaa kiinnittää huomiota kasvisten koostumukseen. Parhaisiin tuloksiin pääset kun laitat pehmeät vihannekset (esimerkiksi tomaatit ja sienet) yhteen nyyttiin ja kovemmat (esim. sipuli ja paprika) toiseen.

 

 

3. Ei ole häpeä esipaistaa tai -keittää vihanneksia ennen grillausta

Esimerkiksi perunat onnistuvat paremmin ja varmemmin jos keität tai paistat niitä hieman ennen grilliin laittamista. Grillistä peruna saa viimeisen silauksen, mutta varsinainen kypsyminen tapahtuu hallitusti kattilassa.

 

 

4. Öljyä kasvikset ennen grillille laittamista

Kevyt kerros esimerkiksi oliiviöljyä estää kasviksia tarttumasta grilliin kiinni.

 

 

5. Älä grillaa kasviksia liekkien päällä

Kasvikset kannattaa pitää poissa grillin kuumimmista kohdista, koska ne kärvähtävät nopeasti. Alumiinifolio on kätevä apu: Juustoiset kasvisnyytit valmistuvat helposti ja maistuvat kaikille.

 

 

Katso myös:

Lisää grillausinspiraatiota

 

 

Lähde: TheKitchn

Kommentit

kommenttia