Ankanrinta on helppo ja maistuva grillausherkku. Se on todella maukasta, kunhan vain ei grillaa liikaa, jolloin liha kuivuu ja siitä tulee sitkeää. Lämmin, rintapalojen pintaan siveltävä marinadi onkin tässä hommassa avainasemassa, niin maun kuin mehukkuuden suhteen. Marinadiin tarvittavaa rasvaa saat esim. tekemällä kanan koipi-, reisipaloja uunissa: Lisää uuniastiaan hieman vettä, lisää kanat ja kun ne ovat valmiit niin ota astiaan / veteen sekoittunut kananrasva talteen. Ankan rintapaloja löydät kauppahalleista tai kauppojen pakasteosastolta. Kannattaa testata. Vinkki: Jos haluat hieman terävämmän, hapokkaamman marinadin, niin vaihda appelsiini sitruunaan.

 

Ainekset

  • Voi, 50 g
  • Kananrasvaa, 200 ml
  • Appelsiinin mehu, puolikas
  • Hunajaa, 2 rkl
  • Suolaa, 1 tl
  • Pippuria, 1 tl

 

Valmistusohjeet

  • Esilämmitä grilli
  • Lisää grillipannulle voi ja anna sulaa
  • Lisää pannuun kananrasva
  • Purista pannuun puolikkaan appelsiinin mehu
  • Lisää pannuun hunaja, pippuri ja suola
  • Sekoita ja anna kiehua
  • Tee viiltoja ankanrintojen rasvapuolelle
  • Lisää rintapalojen molemmille puolille suolaa ja pippuria
  • Laita rintapalat grilliin rasvapuoli ylöspäin
  • Grillaa rintapalojen pinta kiinni ja käännä
  • Grillaa rintapalojen rasvapuolen pinta kiinni
  • Sivele marinadia pannusta rintapalojen pintaan
  • Grillaa rintapaloja miedolla lämmöllä (kupu kiinni)
  • Sivele marinadia rintapalojen pintaan
  • Anna vetäytyä hetki foliossa
  • Leikkaa rintapalat ohuiksi siivuiksi
  • Kaada loraus lämmintä marinadia päälle ja herkuttele

 

Lähde: Pitmaster X

Katso myös:

Kommentit

kommenttia