Tuleeko piparkakuistasi muodottomia ja muutenkin ikävän näköisiä?

Syy on todennäköisesti voissa jota käytät taikinaan, tarkalleen ottaen sen lämpötilassa. Leivontavaiheessa voi ei saisi olla paljon yli 20-asteista, muuten voin molekyylirakenne alkaa rikkoutua, jolloin tuloksena on liisterimäistä taikinaa ja surullisen näköisiä piparkakku-ukkoja.

Jos tapanasi on ollut sulattaa voita mikrossa, niin unohda se. Mikrossa voi sulaa liian nopeasti ja tulee liian kuumaksi, jolloin se muuttaa muotoaan pysyvästi. Ota sen sijaan nokare voita huoneenlämpöön ennen leivontaa. Voi on käyttökelpoista kun se tuntuu vielä viileältä, mutta painuu sormella painettaessa. Älä myöskään sekoita voita ja sokeria tai vaivaa taikinaa yhtään enempää kuin on tarpeen. Näin voi ei lämpene liikaa ennen uuniin laittoa.

 

Lähde: Cookinglight.com

Kommentit

kommenttia