Arkipäiväinen porsaan tai sianliha on äärimmäisen herkullista, kun se valmistetaan huolellisesti ja ennen kaikkea pitkäjänteisesti.

Porsaan potka sopii erinomaisesti patoihin, grilliin tai vaikkapa uuniin. Potka sisältää juuri sopivan määrän rasvaa, joka mehevöittää lihan pitkän kypsymisprosessin aikana.

Tässä resepti, jota haluat kokeilla ensi kesänä!

Porsaan sisälle ruiskutettava liemi:

  • 2,4 dl omenaviinietikkaa
  • 2 rkl worcestershire-kastiketta
  • Limemehua (1 lime)
  • 1 tl tabascoa
  • 3 rkl suolaa
  • 1 rkl grillimaustetta

Tee näin:

  1. Leikkaa sian potkan pintaan viiltoja.
  2. Sekoita ruiskutettavan liemen ainekset keskenään ja ruiskuta ne sianlihan sisään.
  3. Hiero grillimauste sianlihan pintaan. Lisää reilusti suolaa nahkapuolelle.
  4. Kuumenna grilli 200-asteeseen.
  5. Aseta potka kalterien päälle, muista laittaa alle alumiiniastia, jotta liha ei altistu suoralle lämmölle.
  6. Raaputa suola pois, kun nahka on muuttunut rapeaksi.
  7. Pidä lämpötilaa yllä lisäämällä hiiliä (jos tarve)
  8. Liha on valmista, kun sen sisälämpötila nousee vähintään 68 asteeseen.
  9. Anna potkan levätä noin 30 minuutin ajan.
  10. Nauti!

Löydät valmistusohjeet oheiselta videolta!

Kommentit

kommenttia