Herkulliset lammasburgerit valmistuvat tällä ohjeella.
Lampaanlihan suosio on Suomessa verrattain pientä: keskimääräinen suomalainen syö alle kilon verran lammasta vuodessa. Lampaan ja karitsan lihan soisi yleistyvän muinakin vuodenaikoina käytettäväksi, onhan lammas oikein valmistettuna erittäin maukasta ja mureaa, puhumattakaan sen sisältämistä hyvistä proteiineista ja hivenaineista.
Oheisella videolla Aussie Griller, australialainen grillimestarimme näyttää miten valmistetaan herkulliset lammaskebab-hampurilaiset. Ohje videolla ja raaka-aineet suomennettuna alla.
Mitä tarvitaan – 4 burgeria varten
- 500 g lampaan jauhelihaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl pippuria
- 1/4 tl kuminaa
- 1 tl sumakkia
- 1/4 hienoksi silputtu sipuli
- 1 rkl maustamatonta jogurttia
Muut lisukkeet:
- salaattia
- tomaattia
- sipulia
Valkosipulikastike:
- 1 dl jogurttia
- 4 jauhettua valkosipulin kynttä
- puolikkaan sitruunan mehu
- 40 g raastettua kurkkua (libanonilaista)
- suolaa ja pippuria
Katso video jutun yllä!
Lähde: Aussie Griller
Katso myös:
Lisää grillausreseptejä ja -ideoita
Jaa tämä artikkeli toiselle herkkusuulle