Lampaanliha on monissa maissa tyypillistä pääsiäisruokaa. Suomessa sen suosio on verrattain pientä: keskimääräinen suomalainen syö alle kilon verran lammasta vuodessa. Lampaan ja karitsan lihan soisi yleistyvän muinakin vuodenaikoina käytettäväksi, onhan lammas oikein valmistettuna erittäin maukasta ja mureaa, puhumattakaan sen sisältämistä hyvistä proteiineista ja hivenaineista.

Oheisella videolla Aussie Griller, australialainen grillimestarimme näyttää miten valmistetaan herkulliset lammaskebab-hampurilaiset. Ohje videolla ja raaka-aineet suomennettuna alla.

Mitä tarvitaan – 4 burgeria varten

  • 500 g lampaan jauhelihaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl pippuria
  • 1/4 tl kuminaa
  • 1 tl sumakkia
  • 1/4 hienoksi silputtu sipuli
  • 1 rkl maustamatonta jogurttia

muut sisukset:

  • salaattia
  • tomaattia
  • sipulia

valkosipulikastike:

  • 1 dl jogurttia
  • 4 jauhettua valkosipulin kynttä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 40 g raastettua kurkkua (libanonilaista)
  • suolaa ja pippuria

 

Lähde: Aussie Griller

Katso myös:

Kommentit

kommenttia