Kotona leivottu tuore leipä on ihan parhaimman makuista. Vaivattomimmin leipä valmistuu pitkässä ja kapeassa, perinteisessä leipävuoassa. Keiju Rypsi leivontamargariini tuo leipätaikinalle hyvän rakenteen, maissijauhot kauniin kellertävän värin ja aromikkaan maun. Taikinaan voi maun mukaan lisätä erilaisia siemeniä, kuten kuorittuja auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä tai pellavansiemeniä.

Tehty leipävuokaan. Maissijauhojen ansiosta leivän maku on vahvempi ja väri hieman kellertävä. Lisäkuitua ja ruokaisuutta leipään saa lisäämällä taikinaan siemeniä makunsa mukaan. Leikkaa leipä paloiksi hieman jäähtyneenä, sipaise leivälle margariinia ja nauti.

VALMISTUS

  • Lämmitä vesi n. 40-45 asteiseksi. Lisää veteen kuivahiivat. Lisää suola. Lisää maissijauhot ja sämpyläjauhot. Vaivaa taikinaa.
  • Lisää lopuksi sula Keiju Rypsi leivontamargariini ja siemenet. Vaivaa niin kauan, kunnes taikina irtoaa sormista ja kulhon reunoista.
  • Kaada taikina voideltuun leipävuokaan. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa liinan alla n. 30 minuutin ajan.
  • Paista maissileipää 225 asteisen uunin alatasolla n. 45 minuutin ajan. Kumoa hieman jäähtyneenä.

AINEKSET

  • 6 dl vettä
  • 2 ps kuivahiivaa
  • 2 rkl suolaa
  • 5 dl maissijauhoja
  • 5 dl sämpyläjauhoja
  • 100 g Keiju Rypsi leivontamargariinia
  • esim. seesaminsiemeniä tai pellavansiemeniä

Katso myös SUKLAA-KOOKOSPALLOT, OMENAPULLAT, SEESAMINÄKKILEIVÄT, KEIJUMAISEN KEVYET SITRUUNAWHOOPIET -reseptit herkulliseen, lisäaineettomaan ruuanlaittoon ja seuraa Keijua Facebookissa.

Yhteistyössä: Keiju

Kommentit

kommenttia