Puurot ja vellit menevät monilta sekaisin – niin myös macaronit ja macaroonit. Macaroneja ja macarooneja yhdistää parikin asiaa. Ne ovat molemmat pieniä leivoksia ja molemmat saavat nimensä italian kielen sanasta ammaccare – murskata. Tämän enempää yhteistä macaroneilla ja macarooneilla ei juuri olekaan. Macaron on munanvalkuaisesta, mantelijauheesta ja tomusokerista valmistettu rapea leivos, joka muistuttaa muodoltaan hampurilaista. Sen sisällä on usein ganache- tai kreemitäyte.

Macaron-leivoksia:

1280px-Macarons,_French_made_mini_cakes Kuva: Nicolas Halftermeyer Macaroon on yleisluonteinen nimitys monille hyvinkin erilaisille pikkuleivoksille. Yleensä sillä kuitenkin viitataan munanvalkuaisesta, sokerista ja kookoshiutaleista valmistettaviin leivoksiin. Niitä valmistetaan usein tähden mallisella suuttimella varustetulla pursotuspussilla.

Macaroon-leivoksia:

1280px-Coconut_macaroons Kuva: Stacy Ja jotta pakka menisi täysin sekaisin niin todettakoon vielä että makaronit (macaroni) näyttävät tältä: 1280px-Mac&cheese

Kuva: Antilived
Katso myös: Macaron-herkkuja Macaroon-herkkuja Makaroniherkkuja
Lähde: Popsugar Kuva: Barbara M.

Kommentit

kommenttia