Hienoimpienkin ravintoloiden kokit tekevät virheitä. Yksi yleisimmistä mokista on kaataa ruokaan liikaa suolaa. Useimmat liian suolaisiksi lipsahtaneet ruoat ovat kuitenkin pelastettavissa – kas näin!

 

1. Liian suolainen kastike

  • Halkaise sitruuna ja purista sen mehu kastikkeeseen – happamuus tasapainottaa liian suolaisuuden.

 

2. Liian suolainen keitto

  • Lisää keittoon pieneksi pilkottua perunaa. Peruna imee itseensä ylimääräisen suolan.

 

3. Liian suolainen liha

  • Liian suolaiseksi lipsahtanut liha on hieman kimurantimpi tapaus. Voit kuitenkin käyttää ”suolalihaa” pilkkomalla sen pieneksi ja lisäämällä sen esimerkiksi liemeen tai keittoon, johon ei ole vielä lisätty suolaa. Näin keiton muut ainekset imevät itseensä lihan suolan.

 

 

Katso myös: Lisää keittiöniksejä

Lähde:

Kuva: Jorge Royan

Kommentit

kommenttia