Hienoimpienkin ravintoloiden kokit tekevät virheitä.

Yksi yleisimmistä mokista on kaataa ruokaan liikaa suolaa. Useimmat liian suolaisiksi lipsahtaneet ruoat ovat kuitenkin pelastettavissa – kas näin!

Lipsahtiko ruokaasi liikaa suolaa? Näin korjaat virheen:

1. Liian suolainen kastike

Halkaise sitruuna ja purista sen mehu kastikkeeseen – happamuus tasapainottaa liian suolaisuuden.

2. Liian suolainen keitto

Lisää keittoon pieneksi pilkottua perunaa. Peruna imee itseensä ylimääräisen suolan.

3. Liian suolainen liha

Liian suolaiseksi lipsahtanut liha on hieman kimurantimpi tapaus. Voit kuitenkin käyttää ”suolalihaa” pilkkomalla sen pieneksi ja lisäämällä sen esimerkiksi liemeen tai keittoon, johon ei ole vielä lisätty suolaa. Näin keiton muut ainekset imevät itseensä lihan suolan.

 

Katso myös:

Lisää keittiöniksejä

Lähde:

Kommentit

kommenttia