Länsimaissa vellova prosessoituun lihaan liittyvä syöpäkohu ei ole vaikuttanut japanilaisiin ilmeisesti mitenkään. Näin voi päätellä japanilaisten tuoreesta ruokatrendistä, jossa syntymäpäiväkakkuja muotoillaan lihasta!

Lihakakkutrendi on lähtöisin japanilaisista Yakiniku -ravintoloista, joissa tarjoillaan tyypillisesti grillattuja liharuokia. Yakiniku-lihakakut on valmistettu yleensä laadukkaista sian- ja naudanlihaleikkeleistä, mutta joskus myös huippukalliista Kobe-lihasta.

Tässä muutama esimerkki japanilaistyylisistä lihakakuista:


 


 


 

Mitä olet mieltä japanilaisista lihakakuista – juhlistaisitko omia merkkipäiviäsi tällaisella kakulla?


Katso myös:
Lisää kakkuinspiraatiota

Lähde: Telegraph

Kommentit

kommenttia