Letitetty suklaaleipä tarjoaa elämyksen silmille ja tietenkin makuaistillesi.

Baba on itäisen Euroopan keittiöön kuuluva leivos, jota syödään erityisesti pääsiäisenä.

Baba tarjoillaan usein pashan kera ja se voidaan kostuttaa rommilla tai madeiralla.

Taikina

  • 9,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 ¼ tl hiivaa
  • 2,4 dl kädenlämpöistä täysmaitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ tl vaniljaa
  • 0,6 dl sokeria
  • 0,6 dl hunajaa
  • 1 kananmuna
  • 2 keltuaista
  • 1,2 dl + 2 rkl voita

Suklaakastike

  • 12 tummaa suklaata
  • 1,8 dl voita
  • 1,1 dl sokeria
  • 0,6 dl kaakaojauhetta
  • 1 rkl kanelijauhetta
  • 2 rkl expresso -jauhetta
  • 1,1 dl ruskeaa sokeria
  • 1 kananmuna

Voit katsoa valmistusohjeet oheiselta videolta!

Kommentit

kommenttia