Kokonaisina grillatut sipulit ovat täydellinen lisuke liha- ja kalaruoille.

Raaka sipuli tuo ruokiin mukavasti hapokkuutta, mutta kauan kypsennetty sipuli on parhaimmillaan myös todella makea ja herkullinen lisuke.

Tässä reseptissä opit valmistamaan kokonaisena grillatun ”sulatetun sipulin”, joka maistuu varmasti taivaalliselta ruokalautasella. Reseptin valmistaminen vie melko kauan, joten sinun kannattaa varata aikaa reilummin — tosin kenellä olisi kiire kesälomalla?

Ainekset:

  • 6 sipulia
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Voita
  • Persiljaa
  • Viinietikkaa

Katso ohjeet alapuolelta:

1. Kokoa kalterien päälle brikettejä.

Youtube / Weber Grills

Youtube / Weber Grills

2. Asettele sipulit brikettien päälle, kun ne ovat saaneet harmaan tuhkakerroksen.

Youtube / Weber Grills

Youtube / Weber Grills

3. Grillaa sipuleita noin 1-1,5 tunnin ajan.

Youtube / Weber Grills

Youtube / Weber Grills

4. Kääntele niitä 15 minuutin välein.

Youtube / Weber Grills

Youtube / Weber Grills

5. Sipulit ovat valmiina, kun veitsi uppoaa niiden keskelle helposti.

Youtube / Weber Grills

Youtube / Weber Grills

6. Nosta sipulit vetäytymään pellille.

Youtube / Weber Grills

Youtube / Weber Grills

7. Halkaise ne veitsellä.

Youtube / Weber Grills

Youtube / Weber Grills

8. Ja kuori hiiltyneet kerrokset pois.

Youtube / Weber Grills

Youtube / Weber Grills

9. Aseta halkaistut sipulit leikkuupuoli alaspäin. Mausta pippurilla, suolalla, voilla ja ripauksella viinietikkaa.

Youtube / Weber Grills

Youtube / Weber Grills

10. Aseta takaisin grilliin ja odota, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet.

Youtube / Weber Grills

Youtube / Weber Grills

11. Viimeistele herkku persiljalla.

Youtube / Weber Grills

Youtube / Weber Grills

12. Nyt pääset herkuttelemaan sulatetuilla sipuleilla. (Voit halutessasi katsoa tarkemmat ohjeet yllä olevalta videolta.)

Youtube / Weber Grills

Youtube / Weber Grills

Tämä herkku kiinnostaa varmasti ihmisiä, jotka grillaavat kesäisin paljon — jaa resepti ystävillesi Facebookissa!

Kommentit

kommenttia