Todella kuumien juomien nauttimista kannattaa välttää.

Erittäin kuumia juomia usein nauttivat ihmiset saattavat sairastua syöpään todennäköisemmin osoittaa maailman terveysjärjestö WHO:n tekemä tutkimus. Erityisen haitallisia ovat yli 65 asteiset juomat, jotka nostavat riskiä ruokatorven syövän kehittymiselle.

Miksi liian kuuma on haitaksi ruokatorvelle?

Kuumat juomat tarjoillaan perinteisesti 60-71 asteisina. Ihmisten olisi hyvä siis odottaa jonkin aikaa, että juoma ei ole enää ”tulikuumaa.” Liian kuumat juomat polttavat ruokatorvea eli vahingoittavat soluja, mikä nostaa riskiä syövän kehittymiselle.

Sama pätee myös alkoholiin. Alkoholi polttaa ja vahingoittaa ruokatorven soluja, mikä nostaa riskiä syövän kehittymiselle.

Jälleen on hyvä muistaa sääntö: ”kohtuus kaikessa.” Mitkään tavat eivät vahingoita yleensä lyhyellä aikavälillä, mutta pitkällä tähtäimellä ne on kuitenkin hyvä pitää mielessä.

Lähde: livescience.com

 

Kommentit

kommenttia