Kuplatee on taiwanista lähtöisin oleva herkku, jonka pääosassa ovat maito ja tapiokahelmet. Tapioka on tärkkelystä, jota valmistetaan manjokinjuurista. Tapioka on Suomessa vielä melko harvinainen, mutta monissa maailman maissa yleisesti käytetty, gluteeniton vaihtoehto vehnäjauhoille.

Eugenie Kitchen -kanavan videolla näytetään, miten kuplateetä valmistetaan kahtena versiona. Ensimmäisessä versiossa käytetään maitoa ja mustaa teetä, toisessa kookosmaitoa.

 

Tarveaineet – kuplamaitotee

  • 1 dl isoja mustia tapioka-”helmiä”
  • 2 rkl kirkasta siirappia
  • 1 dl mustaa teetä, huoneenlämpöiseksi viilennetty
  • 1 rkl kirkasta siirappia
  • 1,5 dl jääkuutioita
  • 1 dl kylmää maitoa
  • lisää kirkasta siirappia tarjoilua varten

Ohje

  1. Keitä tapiokahelmet pakkauksen ohjeistuksen mukaisesti.
  2. Pese tapiokahelmet juoksevalla vedellä.
  3. Liota tapiokahelmiä kolmessa ruokalusikallisessa kirkasta siirappia 1 tunnin ajan.
  4. Keitä musta tee ja anna sen jäähtyä.
  5. Kaada tapiokahelmet siirappeineen lasiin. Lisää jääpalat, tee, 1 rkl kirkasta siirappia ja 1 dl maitoa.
  6. Herkuttele!

 

Tarveaineet – kookosmaitotee

  • 1 dl isoja mustia tapiokahelmiä
  • 3 rkl kirkasta siirappia
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1 dl kylmää maitoa
  • 1 dl jääpaloja
  • ravistin
  • tarjoile siirapin kera

Ohje

  1. Kaada lasiin tapiokahelmet ja siirappi.
  2. Kaada ravistimeen jääpalat, kookosmaito, maito ja 1 rkl siirappia. Ravista.
  3. Kaada ravistettu seos tapiokahelmien päälle.
  4. Herkuttele!

 

Lähde: Eugenie Kitchen

Katso myös:

Kommentit

kommenttia