Valurautapannut ovat yksiä kestävimmistä esineistä keittiössämme.

Niilläkin on kuitenkin vihollisensa – tässä niistä kolme pahinta.

1. Ilmakuivaus

Älä jätä märkää valurautapannua roikkumaan seinälle. Pannun pinnalle jääneet vesipisarat aiheuttavat taatusti pannuun ruosteläiskiä jos teet näin. Ruosteläiskistä pääsee kyllä eroon (katso täältä miten), mutta eivät ne silti hyvää tee.

2. Tiskiaineen käyttäminen

Tiskiaine vie valurautapannun pinnasta sen tärkeimmän suojan, ohuen rasvakerroksen. Valurautapannun voi puhdistaa veden ja sienen avulla – mitään aineita ei tarvita. Jos kuitenkin käytät tiskiainetta, niin öljyä pannu välittömästi pesemisen jälkeen.

3. Metallilastan käyttäminen

Teräväreunainen metallilasta voi aiheuttaa pannuun naarmuja ja irroittaa suojaavaa öljykerrosta sen pinnalta. Käytä siis ennemmin muovisia tai silikonisia lastoja.


Katso myös:
Lisää valurautapannuasiaa

Lähde: Huffington Post

Kommentit

kommenttia