Sisäänleivottu pizza eli calzone säilyy mehevänä lautaselle asti.

Oletko koskaan ajatellut, miltä friteerattu pizza maistuisi?

Ensimmäinen ajatus, joka juolahti mieleeni oli epäterveellisyys – mutta kyllä sitä kerran kuukaudessa saa herkutella hieman epäterveellisemmin!

Pizzataikina:

  • 3,2 dl lämmintä vettä
  • 1 ½ tl hiivaa
  • 8,2 dl vehnäjauhoja
  • 0,6 dl parmesaaniraastetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 3 rkl oliiviöljyä

Täyte:

  • 4,5 dl tomaattikastiketta
  • 7 dl mozzarellaraastetta
  • 2,4 dl tuoretta basilikaa
  • Suolaa maun mukaan
  • Öljyä friteeraukseen
  • Koristeeksi 2 rkl tuoretta persiljaa

Löydät valmistusohjeet oheiselta videolta:

Kommentit

kommenttia