Kiinalaisissa suurkaupungeissa on jo pitkään kärsitty pahoista ilmansaasteista. Yleensä syynä ovat käryttävät autot, mopot ja teollisuus.

Tällä kertaa syy löytyykin ilmeisesti tavallisten kiinalaisten keittiöistä ja takapihoilta: Paikalliset viranomaiset väittävät, että Sichuanin maakunnassa sijaitsevan Dazhoun asukkaat ovat innostuneet paistamaan aivan liikaa pekonia. Viranomaisten välittämän tiedotteen mukaan pekonin aiheuttama ilmanlaadun heikkeneminen on ollut laadultaan ja laajuudeltaan vakava.

Pekoni on oleellinen osa Sichuanin ruokakulttuuria. Pekonia paistetaan ja savustetaan erityisesti talvikuukausina.

Tiettävästi pekoni ei ole ainakaan vielä joutunut suomalaisviranomaisten hampaisiin, joten katso täältä lisää pekoni-inspiraatiota!

Katso myös: Kiinalaisherkkuja
Lähde: FoodBeast

Kommentit

kommenttia