Subway -patongin ja burgerin sekoitus – näin valmistat sen!

Pekonia, jauhelihaa, hieman kasviksia ja herkullinen kastike – tämänkaltainen yhdistelmä ei voi yksinkertaisesti mennä pieleen.

Ainekset:

Burgeri

  • 900 grammaa jauhelihaa
  • 0,5 dl worcestershire -kastiketta
  • 0,5 dl dijon -sinappia
  • ½ rkl suolaa
  • ½ rkl pippuria
  • 1 rkl valkosipulijauhetta
  • 1 rkl sipulijauhetta
  • 450 g pekonia
  • Salaattia
  • Tomaattia
  • 10 sämpylää (20 puolikasta palaa)

Fondue

  • 3,5 dl maitoa
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • ½ tl suolaa
  • 2,3 dl cheddarjuustoa
  • ½ tl pippuria
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl sipulijauhetta
  • 1,1 dl vihreää chiliä
  • 0,5 dl dijon -sinappia

Tee näin:

1. Esilämmitä uuni 190 asteeseen.
2. Lisää kulhoon jauheliha, worcestershire, sinappi, suola, pippuri, vipulijauhe ja valkosipulijauhe. Sekoita huolellisesti.
3. Aseta pellin päälle ritilä. Muotoile jauhelihasta tasainen ja tiivis, noin 5 senttimetrin paksuinen rengas.
4. Vuoraa jauheliharengas pekonilla.
5. Paista 20 minuutin ajan, jonka jälkeen paahda 15-20 minuutin ajan, jotta pekoni muuttuu rapeaksi.
6. Lisää kattilaan 1,1 dl maitoa ja vehnäjauhot, kuumenna. Sekoita, kunnes kastike on saostunut, siirrä pois liedeltä.
7. Kaada sekaan jäljellä oleva maito, lisää suola ja keitä 5 minuutin ajan, kunnes seos on saostunut. Siirrä pois liedeltä.
8. Sekoita joukkoon juusto, pippuri, valkosipulijauhe, sipulijauhe, vihreä chili ja sinappi. Kaada seos astiaan, joka mahtuu renkaan sisäpuolelle.
9. Asettele 10 sämpylän puolikasta ympyrän muotoiseen asetelmaan. Aseta liharengas sämpylöiden päälle. Lisää salaatti ja tomaattisiivut. Lisää lopuksi päälle sämpyläpalat.
10. Asettele fondue -kastike liharenkaan keskelle. Leikkaa ja tarjoile välittömästi.
11. Nauti!

Voit katsoa vaihe vaiheelta ohjeet videolta:

Ei lainkaan hassumpi juhlaherkku, josta riittää syötävää ja naposteltavaa! 

Jaa vinkki ystävillesi, jotta he voivat tarjoilla tätä joskus sinulle. 

Kommentit

kommenttia