Allaolevan jutun on kirjoittanut Gurmee -blogin Hanna Stolt. Pasta Makerin on sponsoroinut Philips. Tästä klikkaamalla pääset tutustumaan Pasta Makeriin tarkemmin. Pasta Maker esillä myös Lähiruoka & Luomu -messuilla.

Sain Philipsin uuden Pasta Makerin vähän aikaa sitten kokeiluuni ja olen ollut siitä lähtien sekaisin pastasta. Kuullessani Pasta Makerista, ajattelin sen olevan laite johon voin syöttää valmiin pastataikinan ja joka sitten truuttaa ulos valitun mallista pastaa. Pasta Maker olikin huomattavasti näppärämpi! Koneeseen yksinkertaisesti kaadetaan ainekset ja kirjaimellisesti 10 min myöhemmin lautasella on annos valmista pastaa!

Philips Pasta Maker

Philips Pasta Maker

Bonusta oli laitteen helppo puhdistus ja eri suuttimille varattu säilytystila laitteen sisällä, eikä pitkin keittiötä eri laatikoissa jonne ne hiljalleen hukkuisivat.

Perheessäni pasta on ollut muutenkin suosittu ruoka, mutta viime viikkoisten kokeiluitteni jälkeen siitä on tullut oma suosikkini myös aivan uudella tapaa. Kun pastan valmistaa itse, voin valita kunnon tuoreet ja laadukkaat jauhot. Pidän erityisesti emmervehnäjauhoista jotka saavat kaiken maistumaan paremmalta – pastan, oluen, lakritsin jne.

Pastahurmos kasvoi kun keksin käyttää pastan maustamiseen muutakin kuin perinteisiä juureksia tai pinaattia. Kokeiluissani olen huomannut pitäväni mm. mustikka-spelttipastasta, porkkana-tyrnipastasta sekä muista marjajauheilla tai -mehuilla maustetuista pastoista.

Marjajauheiden lisääminen pastataikinaan on ihanan vaivaton tapa kasvattaa pastataikinan kuitu- sekä ravinnepitoisuutta ja samalla siitä saa veikeän väristä ja makuista. Mielessäni hautuu jo myös ideoita marjaisan pastan hyödyntämiseen jälkiruoissa.

Innostuin tällä viikolla valmistamaan ravioleja. Näihin pastataskuihin lisätään usein täytteeksi jotakin juustolla höystettyä täytettä, mutta halusin valmistaa raviolit tällä kertaa vegaanina versiona. Täytteenä käytin porkkanamehusta ylijäänyttä porkkanakuitua sekä tofua. Tuloksena oli raikkaan keväisen värinen ja makuinen pasta jota nautimme vihreän paistoksen kera.

GURMEE 1200x600 10

Porkkanapasta (300 g valmista pastaa):

  • 250 g emmersihtijauhoja (voit korvata esim. tavallisella vehnäjauholla)
  • 90 ml vastapuristettua porkkanamehua (vaihtoehtoisesti esim. Brämhultsin porkkanamehua joka maistuu tuoreelle porkkanalle)

Täyte:

  • 1/4 paketti tofua (oma suosikkini on hempnut, mutta voit käyttää muitakin)
  • 2 -3 rkl porkkanakuitua tai hienoa porkkanaraastetta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • pieni nippu korianteria hienonnettuna
  • pieni ripaus suolaa
  • (halutessasi voit lisätä 1/2 punaisen chilin hienonnettuna)

 

  • 1/2 pussia lehtikaalia
  • 1/2 nippua paksoita
  • 1 sipuli
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 rkl seesaminsiemeniä
  • kookosöljyä tai seesaminsiemenöljyä paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Koristeluun tuoretta korianteria ja ituja tai versoja

Valmistus:

  1. Valmista täyte. Sekoita täyteainekset esim. haarukalla tai sauvasekoittimella sekaisin. Maistele ja mausta.
  2. Valmista pasta. Voit valmistaa sen myös perinteisesti käsin vaivaten. Pasta Makerilla kiinnitetään ensin lasagnesuutin. Sitten lisätään yksi mitallinen jauhoja (mitat tulevat koneen mukana ja helpottavat pastantekoa entisestään) koneeseen ja laitetaan kone päälle. Sitten sekaan lisätään hiljalleen neste ja annetaan koneen tehdä taikojaan. Noin neljän minuutin päästä kone alkaa työntää ulos pastalevyä.
  3. Voit käyttää metallista raviolilevyä apuna tai leikata pastalevystä sopivan mittaisen pätkän ja lusikoida sen päälle tasaisin välein n. 1 tl täytettä. Kostuta taikina leikkuukohdilta vedellä ja laske päälle toinen pastalevy. Painele pastalevyt kiinni toisiinsa leikkuukohdilta ja leikkaa taskuiksi taikinaleikkurin avulla.
  4. Kypsennä pastaa n. 3-5 min kiehuvassa, suolatussa vedessä ja valuta.
  5. Valmista vihreä paistos. Voit käyttää tähän oikeastaan mitä tahansa kauden vihreitä. Pese kasvikset huolellisesti. Riivi lehtikaalin lehdet irti rangasta ja leikkaa ne veitsellä hieman pienemmiksi. Leikkaa paksoi siivuiksi. Hienonna sipuli.
  6. Paista sipulia öljytyllä pannulla kunnes se pehmenee, mutta älä ruskista. Lisää sekaan seesaminsiemenet ja paahda niitä hetki. Lisää joukkoon sitten vihreät ja paista hetki, kunnes ne pehmenevät. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  7. Tarjoile pasta vihreän paistoksen päällä ja koristele tuoreella korianterilla ja iduilla tai versoilla. Nauti keväisistä väreistä sekä mauista!

DSC_1293 FIX


Katso myös:
Lisää Gurmee-blogin herkkuja
Lähiruoka- ja luomumessut
Lisää ravioliherkkuja

Kommentit

kommenttia