Teflonpannut ovat käteviä välineitä niin aloitteleville herkkusuille kuin kokeneemmillekin konkareille. On kuitenkin syytä pitää muutama asia mielessä teflontuotteita käyttäessään.

 

1. Älä lämmitä teflonpannua tulikuumaksi

  • Älä pidä teflonpannua liedellä, joka on säädetty kuumimmalle asetukselle. Liiallinen kuumuus voi vahingoittaa pinnoitetta ja päästää ilmaan epäterveellisiä höyryjä. Vahinkojen ilmeneminen riippuu pannun pintamateriaaliseoksesta.

 

2. Älä käytä metallisia tai teräviä esineitä teflonpannujen kanssa

  • Voit pilata hienoimmankin teflonpannun yhdellä varomattomalla liikkeellä. Jos teflonpintaan tulee naarmu, koko pannu on syytä vaihtaa. Halkeamat teflonpinnassa tuppaavat leviämään kuin halkeamat tuulilasissa. Teflonia voi myös päätyä ruokaan haljenneesta pintamateriaalista.

 

3. Älä pese teflonpannuja astianpesukoneessa

  • Astianpesukoneessa teflonpannu voi altistua iskuille (ks. kohta 2) ja suurelle kuumuudelle (ks. kohta 1). Teflonpannut on siis syytä tiskata käsin.

 

 

Lähde: TheKitchn

Kuva: Bob Peters

 

Henri Isometsä / Herkkusuu uutiset

Kommentit

kommenttia