Kotona valmistettu pizza on parasta, koska saat itse valita täytteet ja ennen kaikkea niiden määrän!

Pizza valmistetaan yleensä uunissa, mutta tiesitkö, että voit valmistaa sen myös grillissä? Lopputuloksena syntyy herkullinen ja rapea pinta, jossa on juuri sopiva määrä grilliruoan makua. Olemme lisänneet alapuolelle tarvittavat ainekset, mutta voit myös vaihtaa täytteitä mielesi mukaan.

Ainekset:

  • 450 g pizzataikinaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1,2 dl tomaattipyreetä
  • 1,2 dl mozzarellajuustoa
  • Tuoreita basilikanlehtiä

Valmistus:

1. Esilämmitä grilliä 5-10 minuutin ajan. (Suosittelemme kaasu- tai sähkögrilliä)
2. Peitä pizzataikina yhdellä ruokalusikallisella oliiviöljyllä. Hiero pizzataikinaa ja venytä sitä samalla, kunnes pizzataikina on halkaisijaltaan 30-35 senttimetrin levyinen.
3. Asettele öljytty pizzataikina kuumaan grilliin ja levitä loput oliiviöljystä taikinan päälle. Sulje grillin kansi ja anna taikinan paistua kovalla lämmöllä 3-4 minuutin ajan.
4. Tarkista pizza 4 minuutin jälkeen. Taikinaan tulisi muodostua suuria kuplia. Käännä tämän jälkeen pizzataikina ympäri. Laske lämpötilaa ja lisää täytteet.
5. Nosta lämpöä ja sulje grillin kansi.
6. Paista pizzaa 5-6 minuutin ajan, kunnes juusto on sulanut ja pizzapohja on hieman hiiltynyt.
7. Nauti!

Katso tarkemmat valmistusohjeet alapuolelta:

Piditkö tästä reseptistä? Jaa se myös ystävillesi Facebookissa! 

Kommentit

kommenttia