Tiesitkö, että perunalastut ovat todellisuudessa noin viisinkertaisesti suolaisempia kuin miltä ne maistuvat?

Näin kertoo Lay’s -sipsejä valmistavan Pepsico-yhtiön tutkimusjohtaja Dr. Khan. Suolasta siis vain noin viidesosa ehtii koskettaa suun ja kielen makureseptoreita, ennen kuin sipsi päätyy nieluun ja mahalaukkuun.

Khan kertoo Wall Street Journal:ille myös, että PepsiCo pyrkii kehittämään ns. designer-suolaa, joka maistuisi tehokkaammin kuluttajan suussa. Tällöin suolan määrää perunalastuissa voitaisiin vähentää dramaattisesti ilman että makuelämys kärsisi.

Sipsit kannattaa valmistaa itse – se on helppoa, ja voit itse kontrolloida suolan määrää. Tsekkaa Herkkusuun sipsiohjeet täältä.

 

Lähde: Iltalehti/WSJ

Kommentit

kommenttia