Näin valmistat karamellisoidun banaanijuustokakun.

On itsestään selvää, että karallisoitunut banaani ja herkullinen juustokakku ovat täydellinen yhdistelmä.

Ainekset:

Suklaanappi-banaanikakku

  • 2 kokonaista banaania
  • 1 kananmuna
  • 1,2 dl kasviöljyä
  • 2,4 dl maitoa
  • 1 paketti yellow cake mix -jauhoja
  • 3,6 dl suklaanappeja
  • 0,6 dl suolatonta voita
  • 1,2 dl fariinisokeria
  • 2 banaania (siivutettuna)

Juustokakku

  • 680 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
  • 2,4 dl sokeria
  • 3 huoneenlämpöistä kananmunaa
  • 1,2 dl hapankermaa
  • 1 ½ tl vaniljauutetta

Tee näin:

  1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen
  2. Murskaa kokonaiset banaanit kulhossa haarukan avulla.
  3. Sekoita kananmunat, lisää joukkoon kasviöljy ja maito. Sekoita huolellisesti.
  4. Lisää yellow cake mix, sekoita varovaisesti.
  5. Lisää taikinan joukkoon suklaanapit ja sekoita hellävaraisesti. Aseta sivuun.
Kuva: kuvakaappaus Youtube / Tasty

Kuva: kuvakaappaus Youtube / Tasty

  1. Kuumenna pannu keskilämmöllä ja sulata voi sekä fariinisokeri kunnes seos muuttuu kullanruskeaksi siirapiksi. (noin 5 min)
  2. Kaada siirappi halkaisijaltaan 20 senttimetrin kokoiseen kakkuvuokaan. Asettele siivutetut banaanit vierekkäin siirapin päälle.
  3. Jaa kakkutaikina kahteen osaan ja lisää puolet banaanisiivujen päälle. Levitä jäljellä oleva taikina voideltuun, 20 senttimetrin kokoiseen kakkuvuokaan.
  4. Paista molempia kakkuja 20-25 minuutin ajan, kunnes taikina ei tartu hammastikkuun.
  5. Anna kakun seuraavaksi jäähtyä. (älä irrota vuokaa)
Kakku

Kuva: kuvakaappaus Youtube / Tasty

  1. Sekoita tuorejuusto ja sokeri, kunnes seos on ilmavaa.
  2. Sekoita kananmunat, yksi kerrallaan. Lisää hapankerma ja vaniljauute, sekoita huolellisesti.
  3. Kaada juustokakkutäyte alemman kakkupuoliskon päälle. Peitä vuoan pohja ja reunat foliolla ja siirrä se korkeareunaiselle pellille.
  4. Täytä pelti kuumalla vedellä, kunnes vesi nousee 2 senttimetrin korkeudelle.
  5. Paista tunnin ajan uunissa. Sulje lämpö, avaa uuni ja anna jäähtyä tunnin ajan. Siirrä kakku jääkaappiin 4 tunniksi.
  6. Irrota vuoka varovaisesti juustokakun ympäriltä. Lisää juustokakun päällinen.
  7. Nauti!
Kuva: kuvakaappaus Youtube / Tasty

Kuva: kuvakaappaus Youtube / Tasty

Jäikö jokin epäselväksi? Löydät valmistusohjeet oheiselta videolta!

Jaa resepti ystävällesi, joka on taitava leipuri – ehkä hän valmistaa tällaisen sinulle?

Kommentit

kommenttia