Kebabravintolat ovat Australiassa jopa suositumpia kuin meillä täällä Suomessa. Turkkilaisia ja kreikkalaisia maahanmuuttajia asuu paljon mm. Sydneyssä, joten kebabia ei ole vaikea löytää vaikkapa iltamien jälkeen aamuyöllä kun jano on tyydytetty mutta nälkä jo kurnii.

Kanakebab on imagoltaan hieman kevyempi ja terveellisempi kuin naudanlihasta valmistettu, perinteinen Döner-kebab. Onko kanakebab sitten oikeasti terveellisempi? No, on kanassa ainakin vähemmän rasvaa, mutta se asia on helppo korjata omilla kastikkeilla!

Mitä tarvitaan

  • 2 kg kananfileetä
  • turkkilaista leipää
  • salaattia
  • viipaloitua sipulia
  • viipaloitua tomaattia

kastike:

  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • suolaa ja pippuria

kebablihan marinadi:

  • 1,75 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sumac (ei pakollinen)
  • 1 rkl persiljaa, kuivattua tai tuoretta
  • 1/2 rkl mustapippuria
  • 1 valkosipulin kynsi
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • puolikas ruskeasipuli

 

Lähde: Aussie Griller

Katso myös:

Kommentit

kommenttia