Kylmähaudutettu kahvi (cold brew coffee) tarkoittaa yksinkertaisesti kahvia, joka on valmistettu hauduttamalla kahvijauhetta kylmässä vedessä. Kahvi ei siis missään vaiheessa ole ollut kuumaa, jolloin energiaa ja aikaa säästyy valmistusvaiheessa, ja kahvin maku on myös hieman erilainen.

Oheisella Popsugar-kanavan videolla esiintyvä barista Peter Molignano kertoo, että kylmähaudutetussa kahvissa kahvin aromit pääsevät paremmin esille kuin ns. tavallisessa jääkahvissa, joka valmistetaan kertaalleen kuumennettuun veteen. Jäiden kanssa tarjoiltuna kylmähaudutettu kahvi virkistää etenkin kesähelteellä. Ei muuta kuin kokeilemaan siis!

 

Mitä tarvitaan

  • pressopannu
  • 1 dl puolikarkeaksi jauhettua, vaaleapaahtoista kahvijauhetta
  • 8 dl vettä

Ohje

  1. Kaada kahvijauhe pannuun
  2. Kaada vesi pannuun
  3. Laita pannun kansi paikalleen ja paina mäntää muutama sentti alaspäin.
  4. Laita kahvi jääkaappiin kahdeksi päiväksi (48 h).
  5. Paina mäntä alas
  6. Tarjoile jäiden kera
  7. Herkuttele!

 

Lähde: Popsugar

Katso myös:

Kommentit

kommenttia