Oletko miettinyt miksi hienommissa kahviloissa kahviin lisätään aina lämmintä maitoa? Tälle on looginen selitys – sama minkä jokainen on ehkä havainnut itsekin maitoa lämmittäessään: Maito makeutuu kun sitä lämmitetään. Lämmitettäessä maidon sokerit nousevat pintaan ja maistuvat selvemmin, jolloin myös maitokahvi saa miellyttävämmän maun.

Maidon lämmittämisessä kannattaa olla tarkkana, koska maito palaa helposti pohjaan. Kahvimaito on parhaimmillaan 60-asteisena.

Pitäisikö kahvimaitoa sitten vaivautua lämmittämään kotona? Herkkusuun kanta on: Kyllä! Kun juot kahvisi lämpimän maidon kera, voit jättää sokerin kokonaan pois. Maidon luontainen makeus nimittäin korvaa helposti teelusikallisen sokeria.

 

 

Katso myös: Lisää kahvijuttuja

Lähde: MTV

Kuva: ProjectManhattan

Kommentit

kommenttia