Näin korvaat C-vitamiinipillerit.

C-vitamiinia ei välttämättä tarvitse syödä pillerimuodossa, jos lisää ruokavalioonsa paljon luontaisesti C-vitamiinia sisältäviä kasviksia. Samalla tulee saaneeksi terveellisiä kuituja ja antioksidantteja kaupan päällisinä. C-vitamiini tuhoutuu helposti lämmitettäessä, joten nämä herkut kannattaa nauttia mahdollisimman tuoreena.

Lisää siis ruokavalioosi ainakin näitä:

1. Keltainen paprika

D-vitamiinipitoisuus: 205 mg / 100 g (Katso täältä paprikaherkkuja)

2. Persilja

200 mg / 100 g (Katso täältä mihin kaikkeen persilja sopii)

3. Mustaherukka

120 mg / 100 g (Katso täältä mustaherukkaherkkuja)

4. Lehtikaali

100 mg / 100 g (Katso täältä lehtikaaliherkkuja)

5. Kiivi

67 mg / 100 g (Katso täältä kiiviherkkuja)

6. Appelsiini

51 mg / 100 g (Katso täältä appelsiiniherkkuja)

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Ilta-Sanomat

Kommentit

kommenttia