Japanissa, Shikoku-saarella todella viljellään kuution muotoisia vesimeloneja! Meloneita ei ole tarkoitettu syötäväksi, vaan niitä viljellään vain koristetarkoituksiin. Muoto on tärkeämpää kuin sisältö, joten melonien muodon kehitystä tarkkaillaan tarkasti. Kuutiomaisen muodon saavuttamiseksi melonit kasvatetaan metallisissa häkeissä.

Kuution malliset vesimelonit ovat arvokkaita ja harvinaisia: niitä kasvatetaan vain muutama sata kappaletta vuodessa. Muotoilu myös epäonnistuu usein, koska meloneihin tulee helposti halkeamia. Tästä syystä niitä on käytävä tarkkailemassa monta kertaa päivässä.

Alunperin kuutionmallisia vesimeloneja alettiin tuottaa siksi, että niiden kuljetus olisi tehokkaampaa – kuutionmallisinahan ne veisivät vähemmän tilaa rekan kontissa. Pian kuitenkin havaittiin, että melonin muodon muuttaminen ei ollut mahdollista siten, että hedelmäliha säilyisi herkullisena. Tämä johtuu siitä, että kun meloni saavuttaa kuutiomaisen muotonsa, hedelmäliha on vielä täysin raakaa. Tästä syystä kuutiomeloneista tulikin vain koriste-esineitä. Yhden melonin voi ostaa noin sadalla dollarilla.

 

Katso myös: Lisää vesimelonitaidetta

Kommentit

kommenttia