Täydellisten uuniperunoiden valmistuksen saloja avattiin.

Jamie Oliver kertoo oheisella videolla muutamia hyviä vinkkejä täydellisten uuniperunoiden valmistamiseksi. Ohessa suomennokset pääpointeista.

  1. Ryöppää perunat ennen uuniinlaittamista. Noin 10 minuuttia kiehuvassa vedessä riittää.
  2. Kuivaa ryöpätyt perunat ja heittele niitä vähän ilmaan lävikössä niin että niiden pinta hieman karhenee.
  3. Lisää uunivuokaan rasvaa – Extra Virgin -tuorepuristettu oliiviöljy on terveellisin rasvavaihtoehto. Voi käy myös hyvin, ja kaikkein paksuimman tuloksen saa hanhenrasvalla.
  4. Tärkeää on pitää perunat yhdessä tasossa, älä siis pinoa perunoita liikaa vuoalle.
  5. Mausta perunat suolalla ja pippurilla.
  6. Paista perunoita 190 asteessa noin puoli tuntia.
  7. Ota perunat uunista ja painele niitä hieman esim. paistinlastalla. Näin perunoihin syntyy enemmän paistopinta-alaa ja paistotulos on tasaisempi.
  8. Ripottele yrtit perunoiden päälle vasta puolivälissä paistamista. Näin yrtit eivät pala karrelle.
  9. Jamie maustaa perunansa rosmariinilla jota on kostutettu oliiviöljyllä ja etikalla. Lisäksi Jamie lisää perunoiden päälle valkosipulinkynsiä. Lisää mausteita makusi mukaan.
  10. Laita perunat uuniin vielä 25 – 30 minuutiksi.
  11. Herkuttele!

 

Lähde: Jamie Oliver

Katso myös:

Lisää Jamie Oliveria

Lisää reseptejä ja ideoita, joiden pääosassa peruna

Kommentit

kommenttia