Jaoimme jo aiemmin Gordon Ramsayn vinkit täydellistä pihviä varten, joten nyt on aika tasapainottaa näkemystä vähän nuoremman julkkiskokin toimesta! Oleellisimmat vinkit videolta suomennettuna alla.

  • Jamie suosittelee käyttämään edullista flat iron -pihviä, joka leikataan naudan olkapäiden ja lapaluiden alueelta.
  • Mausta pihvi ennen paistamista oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Hiero ja taputtele mausteet pihviin.
  • Esilämmitä paistinpannu kuumaksi. Lorauta tilkka oliiviöljyä pannulla ja laita pihvi paistumaan.
  • Ota pihvi jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
  • Jamie suosittelee flat iron -lihalle medium-tason paistoa.
  • Jamie kääntelee pihviä minuutin välein pannulla. Tässä suhteessa Gordon on eri linjoilla.
  • Pyydä kauppiasta tai teurastajaa leikkaamaan sinulle tuplasti normaalia paksumpi pihvi. Näin saat siihen rapean ulkopinnan mutta medium-tason sisuksen.
  • Puolita valkosipulin kynsi ja hiero sillä pihviä. Voit hieraista pihviä myös voinokareella kesken paistopuuhien.
  • Jamie maustaa pihvinsä myös ottamalla käteensä tupon timjamia, hieromalla sitä pannun rasvaan ja ”vihtomalla” pihviä tällä tupolla. (:D)
  • Loppuvaiheessa Jamie paistaa pihviä kolmisen minuuttia per puoli, ottaa pihvin pannulta ja antaa sen levätä pari minuuttia ennen tarjoilemista.

 

Lähde: Jamie Oliver

Katso myös:

Kommentit

kommenttia