Jamie jakaa videolla muutamia hyviä vinkkejä liittyen pizzan paistamiseen puulämmittäisessä uunissa. Ohessa suomennokset muutamista pääpointeista.

  • Hyvä uuni on rakennettu paksuseinäiseksi ja pyöreämuotoiseksi. Tällöin tuli kannattaa tehdä yhteen reunaan, jolloin pizza mahtuu hyvin palavien kekäleiden viereen.
  • Laita vehnäjauhoa pizzalapion lapaan. Näin pizza irtoaa lavasta helpommin kun olet laittamassa pizzaa uuniin. Heiluttele lapiota myös pienin liikkein kuten Jamie videolla tekee – älä siis vain vetäise lapiota pois ja rupea kiroamaan kun pizza on nurmikolla.
  • Kääntele pizzaa 1 – 2 minuutin välein. Kiinnitä huomiota erityisesti tulta lähinnä olevaan pizzanpuoleen. Aseta pizzalapio tulen ja pizzan väliin jos näyttää siltä että pizza kärähtää.
  • Ota pizza pois samoin menetelmin kuin sinne laitoit, eli nytkäyttele pizzalapio pizzan alle varovaisesti, niin ettei pizza lennä päin kekäleitä.

 

Lähde: Jamie Oliver

Katso myös:

Kommentit

kommenttia