Sipulia voi käsitellä kahdella tavalla: pilkkoa tai paloitella. Jamie näyttää oheisella videolla molemmat tyylit ja miten ne kuuluu tehdä oikeaoppisesti. Sipulin käsittely kuuluu osastoon Keittiön ABC – teet sitä joka tapauksessa paljon – joten se kannattaa opetella kunnolla.

  • Ensin Jamie näyttää pilkkomista. Sipuli kannattaa ensin puolittaa. Jos jätät sipulin ytimen paikalleen, sipulirenkaat pysyvät kiinni toisissaan, jolloin leikkaaminen on myös ehkä hieman helpompaa.
  • Pidä sipulia kiinni kuten Jamie videolla, sormet kohtisuoraan kohti leikkuualustaa.
  • Käännä sipuli aina tukevammalle kyljelleen. Tee kääntö aina kun sipuli alkaa heilua sormiesi alla, ja jatka pilkkomista.
  • Itkemisen voi välttää käyttämällä uimalaseja, mutta Jamie ei tietenkään käytä.
  • Kun haluat paloitella, puolita sipuli ja jätä ydin paikalleen. Tee useita viiltoja kohti ydintä, mutta älä leikkaa ydintä halki. Sitten tee pari viiltoa sipuliin korkeussuunnassa. Sitten ala paloitella.
  • Muista pitää veitsi terävänä! Katso ohjeet veitsen teroittamiseen täältä.

 

Lähde: Jamie Oliver

Katso myös:

Kommentit

kommenttia