Kunnon salaatin valmistaa muutamassa minuutissa, mutta yksinkertaisuudestaan huolimatta salaatinkin voi pilata, jollei tiedä muutamia niksejä. Jamie Oliver jakaa oheisella videolla omat salaatinvalmistusperiaatteensa. Pääpointit suomennettuna alla.

  • Osta salaatit aina kerinä, ota kerästä sen verran salaatinlehtiä kuin tarvitset ja pese ne. Näin säästät rahaa ja saat salaatista paremman makuista.
  • Jamie Oliver suosittelee käyttämään salaattilinkoa.
  • Salaatin tarkka kuivaaminen on tärkeää, koska vetistä salaattia ei syö Erkkikään.
  • Jos et omista salaattilinkoa, voit käyttää astiapyyhettä salaatinlehtien kuivaamiseen. Laita salaatinlehdet puhtaaseen, kuivaan astiapyyhkeeseen ja pyöritä pyyhettä ilmassa.
  • Jamie suosittelee pehmeitä, tuoreita yrttejä: minttua, basilikaa, persiljaa, ym.
  • Kokeile paloittelun sijaan siivuttamista: Voit esim. höylätä kuorimaveitsellä kurkkua tai porkkanaa hyvin ohuiksi siivuiksi.
  • Kannattaa laittaa mukaan jotain rouskuvaa, esim. pinjansiemeniä ja auringonkukansiemeniä.
  • Fetajuusto, mozzarella, vuohenjuusto, kaikki sopivat monenlaisiin salaatteihin.
  • Tee salaatinkastike peukalosäännöllä: 1 osa etikkaa tai muuta hapanta ja 3 osaa öljyä.
  • Jamie tekee simppelin salaatinkastikkeen laittamalla purnukkaan 1 osan sitruunanmehua ja 3 osaa oliiviöljyä, teelusikallisen dijon-sinappia, teelusikallisen jogurttia sekä hyppysellisen suolaa. Näin syntyy kätevä salaatinkastike, jota kannattaa sekoittaa kunnolla ennen kaatamista salaatin päälle.
  • Salaatinkastike kannattaa tehdä hieman ”liian” happamaksi ja suolaiseksi, jotta maku tuo salaattiin purevuutta.
  • Laita salaatinkastiketta vain tilkka salaatin päälle. Sitä on helppo lisätä tarpeen mukaan mutta vaikeampi ottaa pois.
  • Sekoita ja pöyhi salaattia puhtailla sormillasi ennen tarjoilua.

 

Lähde: Jamie Oliver

Katso myös:

Kommentit

kommenttia