Tässä on jälkiruoka todelliselle suklaan ystävälle!

Valkosuklaamoussea suklaakupissa. Tuskin on ainakaan makeannälkä enää tämän jälkeen! Oheisella videolla näytetään pari näppärää kikkaa, miten sulatetusta suklaasta voi muotoilla pikkulautasen ja kahvikupin. Kupin voi sitten täyttää haluamallaan täytteellä, vaikkapa valkosuklaamoussella, kuten videossa.

Pikkulautasen muotoilu tapahtuu käyttäen muovikelmuun tiukasti kääräistyä teelautasta. Valuta sulatettua suklaata teelautasen pohjan päälle ja anna kuivua. Kupin muotoiluun kannattaa käyttää metallista, sylinterinmuotoista esinettä. Esimerkiksi pieni matkatermospullo voisi olla hyvä. Miksi metallista? Siksi että metalli supistuu hieman jäähtyessään samaa tahtia kuin suklaakin. Näin suklaa on helpompi irroittaa.

Kupin valmistusta varten tarvitset leivinpaperia ja kalvomuovia (nykyajan nuoret eivät tiedä, mutta siis piirtoheitinkalvomuovin kaltaista muovia). Kääräise leivinpaperi sylinterin ympäri ja teippaa kiinni. kierrä muovikalvo sylinterin ympäri, mittaa ja merkkaa näin saatu ympärysmitta. Levitä sulatettua suklaata kalvon päälle kuten videossa, ja kääräise se sylinterin ympäri, vasten leivinpaperia. Anna suklaan jäähtyä, sitten poista varovasti muovikalvo. Hivuta suklaa pois sylinterin ympäriltä varovasti ja poista paperi sisältä.

Valkosuklaamousse-ohjeen voit käydä katsomassa vaikkapa Habanerokitchenin blogissa: ”Suklaapitsiä ja valkosuklaa moussea! Hieno maku järkky näky!

 

Video: How to cook that

Katso myös:

Kommentit

kommenttia