Monille Ikeasta ei tule ensimmäisenä mieleen huokeat, koottavat kalusteet, vaan lihapullat. Lihapulla-ateria on monille Ikeassakäynnin ehdoton kohokohta. Ja ovathan Ikean lihapullat taivaallisen hyviä, siihen ei ole vastaanväittämistä.

Nyt kuitenkin puhaltavat muutoksen tuulet. Joanna Yarrow, Ikean kestävän kehityksen päällikkö on Business Green -sivujen mukaan myöntänyt, että lihapullat ovat Ikean ravintolamenun suurimman hiilijalanjäljen omaava tuote. Tämä johtuu niiden suosiosta: niitä tilataan peräti 150 miljoonaa kappaletta vuosittain ympäri maailmaa. Lihan tuottaminen on toki muutenkin ympäristölle raskasta.

Jotta Ikean ravintolat voisivat pienentää hiilijalanjälkeään, lihapullien reseptiä tullaan Yarrown mukaan ”säätämään”. Mitä tämä tarkalleen ottaen tarkoittaa, sitä tuskin kukaan vielä tietää. Yksi asia on kuitenkin selvillä: kasvissyöjät pääsevät pian syömään myös pyöryköitä Ikea-reissuillaan.

 

Lähde: FoodBeast

Kuva: Miss eskimo-la-la

Katso myös:

Kommentit

kommenttia