Yhdysvaltain alkoholiviranomainen on antanut kohua herättäneelle jauhemaiselle alkoholille myyntiluvan. Lipsmark LLC -yhtiön tuottama viinajauhe tulee USA:ssa kauppoihin kesän aikana.

Palcohol -tuotenimellä myytävää viinajauhetta voi ostaa 28 gramman pusseissa, ja sitä saa ainakin aluksi neljänä eri makuna: vodka, rommi, cosmopolitan ja margarita. Jauheen toimintaperiaate on simppeli: Kaada jauhe lasiin, lisää vesi ja sekoita. Vielä helpommalla pääset jos kaadat veden suoraan pussiin ja lisäät pillin.

powe

Kännit perunamuusista?

Palcohol-alkoholijauheesta tekee hieman arveluttavaa sen viaton ulkonäkö ja helppo salakuljetettavuus. Esimerkiksi tapahtumien järjestäjät ovat olleet huolissaan siitä miten helpoksi alkoholin salakuljettaminen esimerkiksi festivaaleihin voi alkoholijauheen myötä muuttua.

Alkoholijauhe saattaa houkutella myös erilaisiin kokkailukokeiluihin. Normaalin alkoholin tapaan Palcoholia voi käyttää myös jälkiruokien maustamisessa ja – kuten Iltalehden toimittaja jo uumoili – perunamuusin terästämisessä!

Mitä sinä olet mieltä jauhemaisesta alkoholista? Tulisiko sellaista saada ostaa myös Suomessa?


Katso myös:
Lisää alkoholiasiaa (k-18)

Lähde: Iltalehti

Kommentit

kommenttia