Joskus tulee eteen tilanteita jolloin kahvikupillinen todella tekisi terää, mutta sitä ei kertakaikkiaan pysty juomaan: Esimerkiksi tiettömällä tiellä ajaessa tai urheillessa.

Nyt nämä tuskaiset hetket saattavat olla historiaa, sillä ongelmaan on kehitetty simppeliäkin simppelimpi ratkaisu: Nuuskapusseihin annosteltu kahvijauhe!

 

Tuoteinnovaatio länsinaapurista

Helsingin Sanomien Nyt-liite uutisoi ruotsalaisesta Sten Armfjällistä, joka on kehittänyt Coffa -tuotenimellä myytävän kahvinuuskan. Toisin kuin jo aiemmin ruotsalaismarkkinoilla olevat kahvinuuskat, Coffa ei sisällä lainkaan nikotiinia tai muita tupakkatuotteiden ainesosia: Se sisältää vain kahvia kätevästi imeytyvässä muodossa – nuuskapusseihin pakattuna!

Armfjäll kertoo Ländstidning Östersund -lehden haastattelussa, että yksi nuuskapussillinen sisältää yhden vahvan kahvikupillisen verran kofeiinia. Kahvisekoitus on kehitelty Armfjällin omassa keittiössä. Tuotetta ei ole vielä saatavilla kaupoista, mutta paikallinen elintarviketurvallisuusvirasto on jo näyttänyt sille vihreää valoa.

 

 

Suomalaisasiantuntija skeptinen

Kahvinuuska on vielä niin uusi innovaatio, että sen tulosta Suomeen – tai muualle maailmaan – on vielä liian aikaista spekuloida. Myöskään Suomen elintarviketurvallisuusvirasto ei ole vielä ottanut kantaa kahvinuuskan laillisuuteen.

Helsingin Sanomien haastattelema kansanterveystieteen professori Arja Rimpelä suhtautuu varsin nihkeästi kahvinuuskaan. Hänen mukaansa se voi toimia tavallisen nuuskan tapaan ”porttina” kovempiin aineisiin, eli tupakkaan. Rimpelän mukaan kahvinuuska voi mahdollisesti aiheuttaa myös rytmihäiriöitä ja muita kofeiininkäyttöön liittyviä sivuvaikutuksia.

 

Mitä sinä olet mieltä kahvinuuskasta – aiotko kenties kokeilla?

 

 

Katso myös:

Lisää kahvi-inspiraatiota

 

 

Lähde: HS

Kuva: Wikimedia

Kommentit

kommenttia