Vähähiilihydraattinen vai vähärasvainen?

The New York Timesin uutisoima tutkimus kääntää päälaelleen Suomen terveysviranomaisten toitottamat ohjeet terveellisestä ruokavaliosta. 150 koehenkilöä kattanut tutkimus osoittaa, että hiilihydraattien rajoittaminen alentaa sydäntautiriskiä ja kolesterolia tehokkaammin kuin vähärasvainen ruokavalio.

Vuoden kestäneen tutkimuksen aikana puolet koehenkilöistä söi paljon viljatuotteita ja vähän kaikenlaisia rasvoja. Loput koehenkilöt pyrkivät syömään mahdollisimman vähän hiilihydraatteja ja paljon pehmeitä rasvoja. Molempien ryhmien koehenkilöt söivät vihanneksia ja hedelmiä ja säilyttivät normaalin aktiivisuustasonsa.

Yllättikö tutkimus? Kommentoi alla!

Katso myös:

Lisää ruokaan ja terveyteen liittyviä juttuja

Lähde: Talouselämä

Alkuperäisjulkaisu täällä

Kommentit

kommenttia