Olisiko nyt aika siivota jääkaappia viikon aikana kertyneistä ylijäämäruoista?

Kippoja ja purnukoita puolillaan salamia ja parsakaalia? Käytä ne pizzakuppikakkuihin! Tai oikeastaan näitä voisi sanoa myös pizzamuffinsseiksi, tai ”deep dish pizzaksi”, kuten oheisella ohjevideolla. Kuppikakut kuitenkin ovat ilmeisen #trendikkäitä edelleen, joten kutsutaan näitä nyt vaikka sellaisiksi!

Oli miten oli, näiden tekemisessä ei kauan nokka tuhise, ja ne maistuvat kaikille, taaperosta vaariin. Alla on suomennettuna pizzakuppikakkuohje, jonka on alunperin verkkoon ladannut Youtube-kanava Everyday Food. Ei muuta kuin kokeilemaan!

Mitä tarvitaan

  • oliiviöljyä
  • puolikarkeaa vehnäjauhoa, kaulimiseen
  • 250 g pizzataikinaa
  • suolaa ja pippuria
  • 100 g raastettua mozzarellaa
  • 1 iso tomaatti, isohkoiksi paloiksi pienitty
  • päällisiä oman maun mukaan (kinkkua, pepperonia, vihanneksia…)
  • muffinssivuoka

Vaiheet

  1. Esilämmitä uuni 230-asteiseksi
  2. Öljyä kevyesti 6 muffinssivuokaa oliiviöljyllä
  3. Ripottele hieman vehnäjauhoa työtasolle ja kauli pizzataikinasta n. 15 cm levyisiä ympyröitä
  4. Aseta pizzataikinapalat muffinssivuokiin kevyesti painaen. Tasoita ne reunojen myötäisesti. Lisää hyppyselliset suolaa ja pippuria kuhunkin vuokaan
  5. Lisää jokaiseen vuokaan n. ruokalusikalliset tomaattia ja juustoa. Lisää sitten päälliset, ja niiden päälle taas ruokalusikallisen verran tomaatti-juustokerrosta
  6. Paista kunnes taikina on kullankeltaista ja rapeaa, noin 12 min.
  7. Anna jäähtyä n. 2 minuuttia ennen muffinssivuoista poistamista
  8. Herkuttele!

 

Lähde: Everyday Food / Martha Stewart

Katso myös:

Kommentit

kommenttia