Rakastatko ranskalaisia? — siinä tapauksessa pidät myös tästä reseptistä!

Aina välillä on hyvä kokeilla jotain uutta ja tuoda vaihtelua ruokapöytään. Onneksi sen ei tarvitse olla monimutkaista ja kallista, vaan voit luoda hyvin herkullisen ja terveellisen vaihtoehdon esimerkiksi ranskalaisille.

Tällä helpolla ohjeella yllätät vieraasi tai perheesi maukkailla kesäkurpitsaranskalaisilla.

Tarvitset:

  • Kaksi keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 1.7 dl maustamattomia keksejä murennettuna
  • 2.5 dl parmesanraastetta
  • 2 rkl persiljaa
  • 1 rkl valkosipulijauhetta
  • suolaa ja pippuria oman maun mukaan
  • 2 kananmunaa

Toimi näin:

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
  2. Kuori kesäkurpitsat ja leikkaa ne paloiksi ranskalaisten muotoon. Asettele palat siivilään tai keittiöpyyhkeen päälle ja sirottele päälle suolaa. Näin poistat nestettä, jotta ranskalaisista ei tule liian vetisiä.
  3. Murenna keksit lähes jauheeksi blenderissä, tai vaihtoehtoisesti laita keksit pussiin ja murenna kevyesti kaulimella.
  4. Lisää murennetut keksit ja parmesaaniraaste kulhoon. Lisää sekaan persilja ja mausteet. Sekoita hyvin.
  5. Vispilöi kananmunat erillisessä kulhossa tasaiseksi. Taputa kevyesti keittiöpyyhkeellä kesäkurpitsaranskalaiset kuiviksi.
  6. Dippaa ranskalaiset ensin kananmunaan, ja pyöritä sitten kulhossa, jossa kuivat ainekset ovat. Asettele uunipellille leivinpaperin päälle.
  7. Paista uunissa 15 minuutin ajan, jonka jälkeen käännä ranskalaiset ja paista toiset 5-10 minuuttia.
  8. Tarjoa ranskalaiset lisukkeena, tai valmista kylkeen herkullinen dippi nautittavaksi.

Herkullinen ruoka ei aina ole epäterveellistä — Jaa resepti Facebookissa, mikäli aiot kokeilla sitä!

Kommentit

kommenttia