Herkullinen patonki pitää sisällään munaa ja pekonia.

Vieläkö muistat simppelin ”muna paahtoleipäreiässä” -aamiaisherkun? Tämä Eugenie Kitchenin esittelemä ”muna patongissa” on sukua edellä mainitulle, suositulle reseptille.

Mitä tarvitaan:

  • 55 g (paksua) pekonia
  • neljännes ranskalaistyyppisestä patongista
  • 2 kananmunaa
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen

Vaiheet:

  1. Leikkaa n. 5 cm paksu pala patonkia. Tee patongin keskelle reikä.
  2. Lisää loraus oliiviöljyä pannulle ja lämmitä se.
  3. Pilko pekoni pieniksi paloiksi ja paista se pannulla
  4. Kuivata pekoni talouspaperin päällä.
  5. Laita patongin palat pannulle.
  6. Riko munat kannuun ja kaada ne varovasti patongin sisälle, pitäen samalla patonkia paikalleen siten että valkuainen ei valu pohjasta pannulle.
  7. Lisää suola ja pippuri.
  8. Peitä pannu ja paista pari minuuttia. Käännä ja paista vielä n. minuutin ajan.
  9. Ripottele pekonia päälle ja tarjoile samantien
  10. Herkuttele!

Katso video yllä!

Lähde: Eugenie Kitchen

Katso myös:

Lisää aamiaisreseptejä

Lisää käyttäjältä Eugenie Kitchen

Kommentit

kommenttia