Tiramisu on yksi tunnetuimmista italialaisjälkiruoista. Sen imago on hienostunut, ja monet luulevat sen valmistamisen olevan monimutkaista. Totuus on, että aidon tiramisun valmistamiseen et itseasiassa tarvitse kuin kuusi raaka-ainetta.

Mitä tarvitaan (4 annosta)

  • 2 jääkaappikylmää kananmunaa
  • 0,8 dl kidesokeria
  • 1,6 dl vahvaa kahvia
  • 250 g mascarponejuustoa, pehmitetty
  • 200 g savoiardi-keksejä (”ladyfinger”- eli tiramisukeksejä)
  • 2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta koristeluun

Vaiheet

  1. Keitä kahvi
  2. Sekoita kahvi ja 1 rkl sokeria
  3. Erottele 2 kananmunan keltuaiset valkuaisistaan
  4. Lisää loput sokerista keltuaisten päälle ja vatkaa.
  5. Lisää mascarpone keltuaisseokseen ja vatkaa.
  6. Vatkaa valkuaiset marenkimaiseksi.
  7. Kaada n. 1/4 valkuaisista mascarponeseokseen ja vatkaa. Sitten kaada mascarponeseos valkuaisseoksen päälle ja sekoita rauhallisesti, kunnes seos on tasainen
  8. Kostuta tiramisukeksejä kahvissa muutaman sekunnin ajan, sitten aseta ne kupin pohjalle tasaiseksi kerrokseksi
  9. Lisää keksien päälle kerros mascarponeseosta
  10. Lisää jälleen kahvissa kostutettu keksikerros ja toinen kerros mascarponeseosta.
  11. Peitä kuppi muovikelmulla ja anna mätkiintyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia.
  12. Voit askarrella paperista koristeen kaakaojauhekoristelua varten, kuten videolla
  13. Lisää kaakaojauhe koristeeksi päälle
  14. Herkuttele!

 

Lähde: Eugenie Kitchen

Katso myös:

Kommentit

kommenttia