Tarte tatin (”tart tatää” – usko pois, noin se lausutaan!) on niin hieno jälkiruoka, että siihen harvoin törmää muualla kuin ravintoloissa. Sortedin pojat todistavat kuitenkin oheisella videolla, ettei tämä fiini jälkiruoka ole alkuunkaan niin vaikea valmistaa kuin se on lausua!

Mitä tarvitaan

  • 4 tuoretta ananasrengasta, purkista tai hedelmästä suoraan. Mielellään omassa liemessään säilöttyä, ei siirappiliemessä.
  • 100 g hienosokeria
  • nokare voita
  • 150 g lehtitaikinaa
  • 1 vatkattu kananmuna
  • 100 ml kuohukermaa
  • ripaus kuivattua kookospähkinää
  • shotillinen tummaa rommia
  • muutama tuore mintunlehti
  • Esilämmitä uuni 200-asteiseksi. Paistoaika 15 – 20 min.
  • Tarkempi ohje Sortedin sivuilta ja videolta

 

Lähde: Sorted Food

Katso myös:

Kommentit

kommenttia