Pakastin on kätevä laite.

Sen avulla pidennät ruoan kuin ruoan käyttöikää moninkertaisesti jääkaappisäilytykseen verrattuna. Mikään ei kuitenkaan säily pakastimessakaan loputtomiin: Maku alkaa eltaantua ja ominaisuudet huonontua.

Tässä Eviran ohjeistus erinäisten lihatuotteiden maksimisäilytysajasta pakastimessa:

  • Naudanliha: 6 – 12 kk
  • Sianliha 3 – 4 kk
  • Kana: 9 kk
  • Kalafileet: 2 – 3 kk
  • Jauheliha: 3 – 4 kk

Eviran ohjeistuksessa huomionarvoista on, että suositukset koskevat lihatuotteiden säilyttämistä -18-asteisessa pakastimessa. Etenkään moni vanha pakastin ei yllä näin alhaisiin lämpötiloihin, joten säilyvyys voi olla heikompaakin.

Pakasteruokia käytettäessä kannattaa muistaa pari Evirankin mainitsemaa sääntöä:

  1. Ensin ostettu tuote kannattaa käyttää ensin
  2. Monia raaka-aineita sisältävän ruoan säilyvyyden määrittää sen sisältämä huonoiten säilyvä raaka-aine

Katso myös:

Lisää keittiöniksejä

Liharuokia

Lähde: Evira

Kommentit

kommenttia