Makuja -sivuston haastattelema huippukokki Hans Välimäki tyrmää monien suomalaisten vaaliman joulukinkkutradition: Paistorasvan käytön ruoanlaitossa. Välimäen mielestä kinkun paistorasvaa kuuluu biojätteeseen, ei ruoanlaittoon.

”Possun rasva on sellaista, että se jää kitalakeen, eikä tuhdeinkaan punkku peitä sitä makua” Välimäki toteaa haastattelussa.

 

Mureus ja ekologisuus vastaan maku

Monet suomalaiset hyödyntävät kinkun paistorasvaa siitä yksinkertaisesta syystä, että näin koko kinkku tulee hyödynnettyä. Rasva tuo myös mureutta ja makua – monien mielestä ilmeisesti siis hyvääkin makua.

Välimäki ei ymmärrä myöskään ekologisesti perusteltua ajatusta koko kinkun hyödyntämisestä: Välimäen mielestä keittiössä pyritään muutenkin välttämään rasvan käyttöä, eikä joulukinkun tulisi olla mikään poikkeus.

 

Ota kantaa

Oletko sinä paistorasvan käyttämisen puolella vai vastaan?

 

 

Katso myös: Lisää jouluherkkuja

Lähde: Makuja

Kuva: Johannes Jansson

Kommentit

kommenttia