Entrecote ei ole koskaan näyttänyt näin herkulliselta!

Ilmakuivatulla kinkulla, sienitahnalla ja rapeilla perunoilla vuorattu entrecote ei voi maistua muuta kuin taivaalliselta!

Ainekset:

  • 1 keltasipuli (hienonnettuna)
  • 340 g herkkusieniä (hienonnettuna)
  • 160 g tuoretta pinaattia
  • 1 ½ rkl valkosipulia
  • Suolaa maun mukaan
  • Pippuria maun mukaan
  • Vajaa kilon naudan entrecote
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 225 g ilmakuivattua kinkkua
  • 55 g majoneesia
  • 1/2 tl kuivattua timjamia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 suurta perunaa
  • 230 g parmesaaniraastetta

Tässä valmistusohjeet:

  1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Lisää paistinpannulle 1 rkl rypsiöljyä, kuumenna sipulia, sieniä ja pinaattia 5-7 minuutin ajan. Lisää joukkoon 1 rkl valkosipulia, suolaa, pippuria ja paista kunnes seoksesta tulee tahnamaista. Siirrä pannu pois liedeltä ja anna tahnan jäähtyä.
  3. Mausta entrecore suolalla ja pippurilla. Kuumenna pannua keski-kovalla lämmöllä. Ruskista liha kauttaaltaan 3-5 minuutissa. Anna lihan levätä ritilän päällä 10 minuutin ajan.
  4. Lisää pellille kelmua, kunnes pinta-ala vastaa kaksi kertaa entrecoten pituutta ja leveyttä. Peitä kelmu ilmakuivatuilla kinkkusiivuilla. Levitä jäähtynyt sienitahna ilmakuivatun kinkun päälle.
  5. Sekoita pienessä kulhossa majoneesi, 1/2 rkl valkosipulia, 1/2 tl suolaa, timjami ja sitruunamehu. Levitä seosta varovaisesti entrecoten päälle ja aseta liha kinkku-sienilevitteen keskelle.
  6. Kääri kinkku ja sienitahna huolellisesti lihan ympärille. Pidä kelmu paikoillaan ja siirrä liha jääkaappiin noin 30 minuutin ajaksi.
  7. Leikkaa perunoista 3 mm paksuisia siivuja ja asettele siivut talouspaperin päälle. Ripottele perunoiden päälle suolaa ja anna niiden levätä 10 minuutin ajan. Kuivaa lopuksi perunat.
  8. Ripottele leivinpaperilla päällystetylle pellille tasainen kerros parmesaaniraastetta (115 g)
  9. Siirrä perunaviipaleet parmesaaniraasteen päälle. Lisää vielä 2,4 dl parmesaaniraastetta perunaviipaleiden päälle.
  10. Paista 30 minuutin ajan, kunnes perunat ovat muuttuneet kullanruskeiksi, mutta eivät rapeiksi. Posita perunat uunista ja nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.
  11. Asettele sienitahnalla ja kinkulla vuorattu liha perunalevyn keskelle. Käännä perunat lihan ympärille ja sulje liitoskohdat parmesaaniraasteen avulla.
  12. Peitä liha foliolla ja paista 30 minuutin ajan. Poista folio ja paista vielä 20 minuuttia, kunnes perunat ovat rapeita ja kullanruskeita. Anna lihan levätä 10 minuuttia ennen leikkaamista.
  13. Nauti!

Huh! Olipas pitkät valmistusohjeet – voit katsoa ohjeet videolta, jos jokin jäi epäselväksi! 

Tätä voisi kokeilla grillissä – jaa resepti muille herkkusuille! 

Kommentit

kommenttia