Tässä tulee jälleen yksi kauniin värinen, maukas ja mehukas juustokakku.

Kuori

  • 8 digestive keksiä
  • 1 rkl sokeria
  • 50 g voita

Juustokakku

  • 3 suurta mangoa kuorittuna ja kuutioituna (voit käyttää myös säilykkeitä)
  • 900 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
  • 225 g + 2 rkl sokeria
  • 3 suurta kananmunaa
  • 2 keltuaista
  • Kahden limen raastettu kuori ja mehu
  • 250 ml hapankermaa

Toimi näin:

1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen
2. Aseta keksit suljettavaan pussiin ja murskaa ne kaulimen avulla.
3. Kaada murut kulhoon, lisää sokeri, sula voi ja sekoita kunnes seos on tasainen.
4. Kaada keksitaikina 22 Ø kokoiseen paistovuokaan. Painele taikina huolellisesti reunoille.
5. Paista 8-10 minuutin ajan, kunnes taikina on paistunut kultaisen väriseksi. Aseta sivuun jäähtymään.
6. Sekoita mangot tasaiseksi seokseksi tehosekoittimessa.
7. Sekoita tuorejuusto ja sokeri kulhossa.
8. Lisää kananmunat, 500 ml mangopyreetä, limenkuoret, sekoita huolellisesti.
9. Kaada juustokakun täyte jäähtyneelle kakkupohjalle. Paista 1 tunnin ajan 160 asteisessa uunissa.
10. Ota juustokakku pois uunista ja anna jäähtyä 15 minuutin ajan. Keskus saa jäädä hyytelömäiseksi. Nosta uunin lämpötila 190 asteeseen.
11. Sekoita hapankerma, 1 rkl sokeria ja limemehu. Kaada seos kakun päälle.
12. Käytä mangopyreen jämät kakun koristeluun.
13. Siirrä juustokakku uuniin ja paista 20 minuutin ajan. Kytke uuni pois päältä, avaa kansi ja anna kakun jäähtyä uunissa 1 tunnin ajan.
14. Peitä kakku foliolla, siirrä jääkaappiin ja anna seistä jääkaapissa yön yli. Nauti!

Katso valmistusohjeet alapuolelta:

Jaa resepti ystävillesi, jotka pitävät juustokakuista!

Kommentit

kommenttia