Tällainen on paras pizzajuusto!

Mitä juustoa sinä yleensä raastat kotitekoisen pizzasi päälle: emmentalia, cheddaria, gruyereä, colbyä mozzarellaa, provolonea vai kenties jotain muuta? Erilaisten juustojen soveltuvuutta pizzanpäällisinä on nyt tutkittu tieteellisin menetelmin, ja paras pizzajuusto on selvinnyt.

Tutkijat selvittivät edellämainittujen kuuden suosituimman pizzanpäällisjuuston paisto-ominaisuuksia, ja kiinnittivät erityisesti huomiota juuston venymiseen, kosteudenhaihtumiseen ja rasvan reagoimiseen paistotilanteessa. Tutkijat tarkastelivat myös mm. kuplien määrää juustossa ja pinnan ruskistumista.

Paras ominaisuuskombo löytyi useimpien suosikkipäällysjuustosta eli mozzarellasta. Mozzarellan rasvaominaisuudet olivat juuri oikeanlaiset, elastisuus oli korkeaa luokkaa ja kosteutta haihtui juuri sopivasti, jotta pizzan pinta ruskistui herkullisen näköiseksi.

Pelaa siis varman päälle ja valitse pizzajuustoksi mozzarella!

 

Katso myös:

Pizzaherkkuja

Mozzarellaherkkuja

Lähde: Iltalehti

Kommentit

kommenttia