S-ryhmän keväällä aloittama laajamittainen elintarvikealennuskampanja puhuttaa edelleen. Vielä keväällä S-ryhmän pääjohtaja Taavi Heikkilä vakuutti medialle, että halpuutus ei ole pois jo valmiiksi tiukoilla olevilta maanviljelijöiltä tai muilta elintarviketuottajilta.

Iltalehden haastattelema Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Tommi Lunttila tyrmää Heikkilän väitteet täysin: ”Jos tuottajilta kysytään, niin sekä lihan että maidon hinta on laskenut siitä päivästä, kun halpuutus alkoi. Ja esimerkiksi kurkun tuottajat saavat naurettavan vähän, 19 senttiä kilolta.”

 

Halpuutus sai asiakkaat hamstraamaan klassikkotuotteita

Halpuutuskampanjan myötä eräät tutut tuotteet on suorastaan revitty käsistä: Mm. Oltermannin, HK:n Sinisen ja Vaasan Ruispalojen myynti on karkeasti ottaen kaksinkertaistunut vuoden aikana.

Hurjista myyntiluvuista huolimatta Lunttila kuitenkin arvioi, että tuottajat eivät hyödy suosikkituotteiden kysynnän kasvusta juurikaan. ”Mitä esimerkiksi Valion kanssa on keskusteltu, olen ymmärtänyt, että heille yhdestä Oltermannista jäävä kate voi olla tällä hetkellä jopa miinusmerkkinen.” Lunttila toteaa Iltalehdelle.

 

Onko S-ryhmän halpuutuskampanja saanut sinut ostamaan enemmän jotakin ruokaa? Kommentoi!

 

 

Katso myös:

Lisää ruokatalousasiaa

 

 

Lähde: Iltalehti

Kommentit

kommenttia